5 redenen om te kiezen voor een zonneboiler

Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarmt u op een gemakkelijke manier, maar waarom zou u nou precies kiezen voor dit type verwarmer en niet voor een ander? Wel nu, er zijn zowel financiƫle als milieu-technische voordelen aan de zonneboiler en daarom geeft Kwieq u vijf redenen om te gaan voor een zonneboiler bij u thuis.

Reden 1: besparen op energiekosten

De “bespaar”-reden is en blijft de belangrijkste reden voor huishoudens om te gaan voor een zonneboiler. Het is namelijk zo dat u per zonnecollector al snel 250 m3 aardgas per jaar bespaart. Wanneer u bedenkt dat de gasprijs sinds 1995 al is gestegen met meer dan 500 procent, is het zonder meer handig te noemen dat u extra kunt besparen met een zonneboiler.

Reden 2: zuinig zijn op het milieu

Een zonneboiler is een perfect instrument om op een duurzame manier te verwarmen. U maakt namelijk gebruik van zonlicht, wat absoluut natuurlijk is. Dit impliceert dat er geen extra milieubelastend, menselijk werk aan te pas dient te komen om dit licht binnen te halen. Bovendien veroorzaakt de boiler geen extra hoge concentraties CO2, waardoor u per jaar maar liefst 450 CO2 per jaar uitspaart. Met een zonneboiler bent u dus niet alleen een vriend van uw portemonnee, maar ook van het milieu.

Lees verder

Emmen bespaart dankzij zonneboilers

Zonneboiler Gemeente Emmen

Een mooie actie zagen we in het Drentse plaatsje Emmen. Afgelopen periode zijn daar ruim 60 woningen in de wijk Bargeres voorzien van een zonneboiler. Dit was een actie van de zoningcorporaties Lefier en Domesta en de gemeente Emmen.

Handig besparen!

De woningcorporaties gaven huurders de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van een zonneboilersysteem. Hiervoor in de plaats betaalden de huurders een kleine huurverhoging. Ruim een kwart van de huurders maakte gebruik van dit voorstel, waardoor zij nu besparen op hun energiekosten.

130 euro per jaar besparen

Het laten installeren van een zonneboiler is namelijk erg handig wanneer u uw energierekening wilt laten verlagen. Gemiddelde huishoudens kunnen namelijk al snel 130 euro op jaarbasis besparen op hun gasrekening, wanneer ze een zonneboiler laten installeren. Dit is nagenoeg 10 procent van het jaarlijks verbruik. Alle geplaatste boilers samen zullen de gemeente Emmen een jaarlijkse besparing van 12.000 m3 gas opleveren. Dit is natuurlijk ook milieutechnisch een handig voordeel.

Lees verder

Hoeveel bespaar ik met een zonneboiler en zonnepanelen?

Besparen met een zonneboiler en zonnepanelen

U heeft vast wel eens gehoord dat u eenvoudig geld kunt besparen door een zonneboiler en zonnepanelen aan te schaffen. Echter: om hoeveel geld gaat dit nu precies? Kwieq duikt voor u het onderwerp in en komt met heldere antwoorden op uw vragen.

In het kort komt het erop neer dat een gemiddeld huishouden met zonnepanelen per jaar ongeveer 75 euro bespaart op energiekosten. Indien u stroom overheeft, kunt u dit bovendien verkopen aan de energiecentrales, waardoor u nog extra geld kunt verdienen. Een zonneboiler bespaart u per jaar gemiddeld genomen 70 euro.

Lees verder

Wat levert een zonneboiler op?

Zonneboiler rendement

Steeds meer mensen laten thuis een zonneboiler installeren, zodat ze hun (drink)water op een natuurlijke manier water kunnen verwarmen. Maar wat levert dit je in praktijk nou precies op? Kwieq ging op onderzoek uit en geeft u in dit artikel alle voordelen van zonneboilers.

Voordelen zonneboilers

Met een zonneboiler gebruikt u uiteraard zonlicht om het water te verwarmen. Dit is een vorm van duurzame energie, waarbij je gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen om het water op temperatuur te krijgen. Een zonneboiler levert u de volgende voordelen op:
Lees verder