Emmen bespaart dankzij zonneboilers

Zonneboiler Gemeente Emmen

Een mooie actie zagen we in het Drentse plaatsje Emmen. Afgelopen periode zijn daar ruim 60 woningen in de wijk Bargeres voorzien van een zonneboiler. Dit was een actie van de zoningcorporaties Lefier en Domesta en de gemeente Emmen.

Handig besparen!

De woningcorporaties gaven huurders de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van een zonneboilersysteem. Hiervoor in de plaats betaalden de huurders een kleine huurverhoging. Ruim een kwart van de huurders maakte gebruik van dit voorstel, waardoor zij nu besparen op hun energiekosten.

130 euro per jaar besparen

Het laten installeren van een zonneboiler is namelijk erg handig wanneer u uw energierekening wilt laten verlagen. Gemiddelde huishoudens kunnen namelijk al snel 130 euro op jaarbasis besparen op hun gasrekening, wanneer ze een zonneboiler laten installeren. Dit is nagenoeg 10 procent van het jaarlijks verbruik. Alle geplaatste boilers samen zullen de gemeente Emmen een jaarlijkse besparing van 12.000 m3 gas opleveren. Dit is natuurlijk ook milieutechnisch een handig voordeel.

Emmen Bespaart

Dit project is onderdeel van ‘Emmen Bespaart’, wat in maart 2012 het levenslicht zag. Diverse wooncorporaties, een duurzaamheidspodium en de gemeente zorgen er hierbij voor dat Emmen zoveel mogelijk gaat besparen. Kortom: een goede actie van de betreffende partijen.

Installateur gezocht?

Bent u zelf op zoek naar een expert voor het installeren van een zonneboiler bij u thuis, dan kunt u eenvoudig en snel gebruik maken van de handige onlineservice van Kwieq. Via onze website kunt u namelijk zoeken naar verschillende bedrijven die u kunnen helpen met de installatie van uw zonneboiler. Kies een goed voorstel uit en laat uw zonneboiler op een kundige wijze bij u thuis installeren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *