Hoeveel bespaar ik met een zonneboiler en zonnepanelen?

Besparen met een zonneboiler en zonnepanelen

U heeft vast wel eens gehoord dat u eenvoudig geld kunt besparen door een zonneboiler en zonnepanelen aan te schaffen. Echter: om hoeveel geld gaat dit nu precies? Kwieq duikt voor u het onderwerp in en komt met heldere antwoorden op uw vragen.

In het kort komt het erop neer dat een gemiddeld huishouden met zonnepanelen per jaar ongeveer 75 euro bespaart op energiekosten. Indien u stroom overheeft, kunt u dit bovendien verkopen aan de energiecentrales, waardoor u nog extra geld kunt verdienen. Een zonneboiler bespaart u per jaar gemiddeld genomen 70 euro.

Zonneboiler

De aanschaf van een zonneboiler zal u in totaal 2000 tot 3000 euro kosten, waarbij de installatiekosten en btw meegerekend zijn. Heeft u een nieuwbouwwoning, dan kunt u denken aan 1600 euro. Dankzij een zonneboiler- of collector warmt u water op een natuurlijke manier op. Dankzij de boiler of collector bespaart op per jaar 150 tot 200 kubieke meter aardgas (indien het oppervlak van de collector ongeveer 3m2 is), wat ongeveer 70 euro is.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er vervolgens voor het opwekken van elektriciteit. De panelen zorgen ervoor dat zonlicht wordt getransformeerd tot natuurlijke stroom. Maakt u gebruik van een zonnepaneel van 1 m2, dan komt het totaalplaatje (inclusief installatie) uit op ongeveer 900 euro. De installatie maakt hierbij 200 euro van de kosten uit. Met een set van vier panelen bespaart u jaarlijks ongeveer 320 kWh, wat neerkomt op 75 euro.

Vakman gezocht?

Zo ziet u dat een investering in zonnepanelen en een -boiler zich uiteindelijk terugverdient. Bent u op zoek naar een vakman voor het plaatsen van uw groene stroomvoorzieningen? Via Kwieq kunt u eenvoudig bedrijven bij u in de buurt met elkaar vergelijken op prijs en voorstel. Zo bespaart u altijd op het totaalbedrag!

1 reactie

  1. In sommige gemeentes kun je een subsidie krijgen als je zonnepanelen of een zonneboiler laat plaatsen. Je kunt dan dus nog meer geld terug verdienen. Zo heb je de investering in zonnepanelen of de zonneboiler nog sneller terug verdiend! (: dit geld jammer genoeg alleen niet voor alle gemeentes, dus dit eerst even checken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *