Kosten en opbrengsten van een zonneboiler

Een offerte maat ontvangen? Vul dan geheel vrijblijvend het contactformulier in!

Overweegt u de aanschaf van een zonneboiler? Als eerste loopt u waarschijnlijk op tegen de kosten voor de aanschaf van een boiler. De aanschafprijs wordt over het algemeen namelijk als een struikelblok gezien. Wat veel consumenten niet weten is dat het systeem ook veel opbrengt. Het is mogelijk om direct geld te besparen op uw energierekening, hiermee kunt u de investering weer terugverdienen. Voor de aanschaf van een zonneboiler moet u rekening houden met kosten tussen de €2000,- en de €5000,-. De prijzen variëren, want het is afhankelijk van het type zonneboiler die u aanschaft en de benodigde capaciteit.

Lagere energiekosten

Er zijn verschillende soorten zonneboilers, maar met alle zonneboilers op de Nederlandse markt bespaart u geld op uw energierekening. Met het systeem kunt u ongeveer 50% besparen op uw kosten voor de warmwatervoorziening in uw woning. De besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Onderhoud aan de boiler

Het is erg belangrijk om het systeem regelmatig te voorzien van onderhoud. Op die manier verlengt u de levensduur van het systeem. De kosten van het onderhoud variëren per zonneboiler maar zijn relatief lager dan de hoge reparatiekosten. Het onderhouden van uw boiler moet ongeveer eens per vijf jaar plaatsvinden, op die manier zorgt u ervoor dat de boiler altijd in optimale conditie is.

De voordelen van een zonneboiler

Als u een boiler aanschaft bespaart u dus veel geld op uw energierekening en u draagt uw steentje bij aan een beter milieu. Op deze manier kunt u onbeperkt gebruik maken van de krachten van de zon. Iedereen heeft er dus veel profijt van. Wilt u meer informatie over het systeem en de aanschaf hiervan? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten voorzien u graag van advies en beantwoorden al uw vragen over het systeem. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing maken voordat u tot de aanschaf over gaat.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Kwieq verzorgt met succes klantenwerving voor het MKB (leadgeneratie). Dit doen wij op basis van duidelijke afspraken zodat u vooraf exact weet waar u aan toe bent.