5 redenen om te kiezen voor een zonneboiler

Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarmt u op een gemakkelijke manier, maar waarom zou u nou precies kiezen voor dit type verwarmer en niet voor een ander? Wel nu, er zijn zowel financiële als milieu-technische voordelen aan de zonneboiler en daarom geeft Kwieq u vijf redenen om te gaan voor een zonneboiler bij u thuis.

Reden 1: besparen op energiekosten

De “bespaar”-reden is en blijft de belangrijkste reden voor huishoudens om te gaan voor een zonneboiler. Het is namelijk zo dat u per zonnecollector al snel 250 m3 aardgas per jaar bespaart. Wanneer u bedenkt dat de gasprijs sinds 1995 al is gestegen met meer dan 500 procent, is het zonder meer handig te noemen dat u extra kunt besparen met een zonneboiler.

Reden 2: zuinig zijn op het milieu

Een zonneboiler is een perfect instrument om op een duurzame manier te verwarmen. U maakt namelijk gebruik van zonlicht, wat absoluut natuurlijk is. Dit impliceert dat er geen extra milieubelastend, menselijk werk aan te pas dient te komen om dit licht binnen te halen. Bovendien veroorzaakt de boiler geen extra hoge concentraties CO2, waardoor u per jaar maar liefst 450 CO2 per jaar uitspaart. Met een zonneboiler bent u dus niet alleen een vriend van uw portemonnee, maar ook van het milieu.

Reden 3: lange levensduur

Een zonneboiler gaat maar liefst 20 jaar mee, waardoor een aanschaf voor een dergelijk apparaat een keuze voor de lange termijn impliceert. Voor de komende 20 jaar zult u geen nieuwe boiler hoeven te kopen en het aanschafbedrag verdient zichzelf binnen enkele jaren terug in de besparing die de machine u zal opleveren.

Reden 4: geen onderhoud nodig

Terwijl andere verwarmingsvormen zo nu en dan onderhoud nodig hebben, heeft een zonneboiler nooit een onderhoudsbeurt nodig. Dit betekent dat u bespaart op extra onderhoudskosten. U kunt – zoals zojuist aangekaart – maar liefst 20 jaar vooruit met een zonneboiler, dus voor de komende 20 jaar zit u garant met een dergelijk apparaat.

Reden 5: uw woning stijgt in waarde

Wanneer u een zonneboiler in uw huis laat plaatsen, stijgt de waarde van uw woning automatisch mee. Wanneer u ervoor kiest om binnen enkele jaren te verhuizen, kunt u de prijs van uw huis hoger zetten en dus meer verdienen aan uw huis. Bovendien zal uw woning aantrekkelijker zijn voor kopers, aangezien ook zij goed kunnen besparen met een zonneboiler.

Dit artikel is geschreven door de zonneboiler specialist uit Haarlem. Heeft u aanvullingen op het artikel? Vult u dan gerust het onderstaande reactieformulier in. Na goedkeuring wordt uw reactie geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *