Wat levert een zonneboiler op?

Zonneboiler rendement

Steeds meer mensen laten thuis een zonneboiler installeren, zodat ze hun (drink)water op een natuurlijke manier water kunnen verwarmen. Maar wat levert dit je in praktijk nou precies op? Kwieq ging op onderzoek uit en geeft u in dit artikel alle voordelen van zonneboilers.

Voordelen zonneboilers

Met een zonneboiler gebruikt u uiteraard zonlicht om het water te verwarmen. Dit is een vorm van duurzame energie, waarbij je gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen om het water op temperatuur te krijgen. Een zonneboiler levert u de volgende voordelen op:

  • Aanzienlijk besparen op energiekosten: doordat u zonlicht gebruikt voor het verwarmen van je water, bespaart u aanzienlijk op energiekosten. U hoeft immers niet meer gebruik te maken van reguliere energiebronnen, waarvoor u energiemaatschappijen moet betalen.
  • Goed voor het milieu: wie voor een zonneboiler kiest, denkt aan het milieu. Doordat u gaat voor een natuurlijke energiebron schaad ju het milieu niet extra, waardoor u kiest voor duurzaamheid. Dankzij u wordt er minder CO2 uitgestoten.
  • Weinig onderhoud: als u eenmaal een zonneboiler heft, hoeft u deze niet vaak te laten controleren. Zonneboilers hebben weinig onderhoud nodig, waardoor de additionele kosten laag blijven.
  • Lange levensduur: zonneboilers gaan lang mee. U kunt gemakkelijk tientallen jaren vooruit met een goede zonneboiler.

Specialist inschakelen!

Wilt u een zonneboiler laten installeren, dan adviseren we je om contact op te nemen met een specialist. Via onze website vind je gemakkelijk en snel diverse experts bij u in de buurt. Vraag vrijblijvend offertes aan, zodat u vakmannen kunt vergelijken op prijs en aanbod.

1 reactie

  1. Vorig jaar heb ik ook maar besloten om een zonneboiler aan te schaffen, maar ik merk het nu wel aan mijn rekeningen, ik bespaar echt meer dan voorheen toen ik nog geen zonneboiler had. De aanschaf kost je wel redelijk veel maar uiteindelijk heb je er alleen maar profijt van.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *