Welke zonneboiler past bij mij?

Vul vrijblijvend het offerteformulier in voor een advies op maat.

Er zijn verschillende zonneboilers verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Zo zijn er systemen te verkrijgen die alleen warm water leveren, maar ook zonneboilers die ook uw huis kan verwarmen. De systemen die alleen warm water leveren zijn de standaard, de compacte en de CV-zonneboiler. Als u op zoek bent naar een systeem die ook uw woning kan verwarmen, dan is het verstandig om een zonneboilercombi aan te schaffen. Nu vraagt u zich natuurlijk af wat de verschillen zijn tussen de systemen. Het verschil komt vooral door de inhoud van het systeem en het type naverwarmer voor het systeem.

De verschillende systemen

De standaard zonneboiler heeft een voorraadvat met een inhoud van 80 tot 200 liter. Als u een compacte zonneboiler aan wilt schaffen dan heeft het voorraadvat een inhoud van ongeveer 70 à 170 liter. De CV-zonneboiler heeft een inhoud van 110 tot 300 liter. Dit type heeft de grootste opslagcapaciteit.

Waar moet u rekening mee houden?

Om een juiste keuze te maken moet u voor uzelf uw eisen en het budget voor een zonneboiler op een rijtje te zetten. Het belangrijkste is om te kijken waar u het systeem voor wilt gebruiken. Wilt u alleen een warm water voorziening of wilt u uw woning ook verwarmen met het systeem? Als u hier een keuze in heeft gemaakt, dan moet u kijken naar het aantal gezinsleden die gebruik maken van de boiler.

De voordelen van een zonneboiler

Door een zonneboiler aan te schaffen maakt u gebruik van duurzame energie en draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. Daarnaast bespaart u veel geld op uw energierekening omdat u gebruik maakt van zonne-energie. Een zonneboiler gaat ongeveer 15 tot 25 jaar mee. Tegen de tijd dat het systeem is afgeschreven heeft u door de investering al veel geld bespaard. Wilt u meer informatie over de aanschaf van een zonneboiler, of wilt u hulp bij het maken van een goede keuze? Onze specialisten helpen u graag verder.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Kwieq verzorgt met succes klantenwerving voor het MKB (leadgeneratie). Dit doen wij op basis van duidelijke afspraken zodat u vooraf exact weet waar u aan toe bent.