Hoe werkt een zonneboiler?

Neem gerust contact op via het contactformulier indien u nog vragen heeft.

Op dit moment heeft u waarschijnlijk een cv ketel of combi ketel die voor het verwarmen van uw water zorgt. Een zonneboiler lijkt dan een ingewikkeld systeem, maar het tegendeel is waar. De werking van een zonneboiler is vrij eenvoudig, maar u moet even doorhebben hoe het zit en waar alle elementen voor zorgen. De naam van het systeem noemt u een zonneboiler. De panelen op uw dak noemt u een zonnecollector. De zonnecollector op het dak gebruikt de warmte uit het zonlicht om het water in uw huis te verwarmen.

De onderdelen van het systeem

Het systeem bestaat uit een zonnecollector op uw dak, die vangt de warmte van het zonlicht op. Naast het paneel heeft het systeem een pomp, een voorraadvat en een naverwarmer. Alle onderdelen worden met elkaar verbonden door leidingen. In het voorraad van kan wel 80 tot 300 liter water.

De werking stap voor stap

De collector op het dak wordt warm door middel van het zonlicht. De temperatuur kan door het zonlicht zelfs oplopen tot 90 graden. Een vloeistof die werkt als warmtetransportmiddel wordt via het buizensysteem van de collector naar het voorraadvat gepompt. Hiervoor heeft het systeem de pomp nodig. Als de vloeistof naar het voorraadvat is gepompt dan stroomt de vloeistof door een warmtewisselaar. De warmtewisselaar geeft warmte af aan het kraanwater. Op die manier wordt het kraanwater dan verwarmd. Als het water op een bepaald moment niet warm genoeg wordt, dan kan de naverwarmer helpen met het verwarmen van het water.

De aanschaf van een zonneboiler

Het systeem werkt in principe vrij eenvoudig, maar u moet de termen kennen. Als u nog vragen heeft of benieuwd bent wat de mogelijkheden zijn in uw woning, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden op het gebied van zonneboilers.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Kwieq verzorgt met succes klantenwerving voor het MKB (leadgeneratie). Dit doen wij op basis van duidelijke afspraken zodat u vooraf exact weet waar u aan toe bent.